html

2015/10/28

Kívánságlista

Vágyakozós korszakomat élem már jó pár hete, kaják, ruhák, tárgyak egyaránt szerepelnek a képzeletbeli listámon. Íme a top 10, és a plusz egy, aminek külön pontot nem szentelnék: tésztaszűrő. 

Egy jó hamburger 

Legyen az füstös-büdös bodegában árusított, vagy a jelenlegi klasszikus kézműves verziók. Nagyon-nagyon szeretnék már menni a Kapcába, de a Cirmi is ígéretesnek tűnik. A hasábburgonya elengedhetetlen kellék hozzá, valamint a ketchup is. Például egy ilyet elfogadnék: 

A tökéletes Chocolate Chip Cookie recept 

Többnyire olyan recepteket találok a neten, amit, ha végül megcsinálok, egyáltalán nem lesz omlós keksz állagú. Keresem azt a receptet, amiben a csoki nem olvad el, kekszes állagú lesz, nem olyan nyünyős furaság, és még zabpehellyel is lehet akár kombinálni. 


Tetoválás a lábfejeimre

Igen, tudom, hogy ott marhára fáj, mert milyen érzékeny a bőr és egyebek, de van egy gondolat, amit, ha egy másik életben élnék, biztosan megvalósítanék. És miért is nem teszem? Két okom van rá. Ad egy: irtózom a tűktől, ezért sincs pl még több lyukkal ellátva a fülem. Ad kettő, az egyetlen és csodálatos Mamám kijelentette, nekem is és a testvéremnek is, hogy kitagad bennünket, ha megcsináltatjuk... Így ez megmarad egy olyan kívánságnak, ami sosem fog teljesülni. Maximum henna formájában. Ezek lennének a feliratok a saját kézírásom alapján: 


Egyszerű szabású szövetkabát 

Évek óta be akarok szerezni egy olyat, ami hétköznapra bátran hordható, de mégse legyen fekete. Nem árt, ha a téli időszakban a sok szürke és fekete között kitűnünk egy-egy színesebb darabbal. Nagyon remélem, hogy idén találni fogok. 

Horgolótűszett

Őszintén szólva, azzal a két darabbal, amivel rendelkezem nem fogok karriert aratni. 

Bögrék 

Belőlük sosem elég. Még most is van egy adag, ami nincs az itteni lakásban, illetve olyan, amiből még nem ittam, de akkor is kell még. Sok-sok. 


Egy teljes szabad hét...

...amikor van idő kicsinosítani a lakást. Jelenleg megvalósíthatatlan álomnak tűnik. 

Bakancs 

Ami fekete. És nem olyan bufli, mint a jelenlegi mustár színű.

Határidőnapló

Még nincs is itt az év vége, de már azon gondolkodom, hogy jövőre milyen kiadást szerezzek be. Erősen gondolkodom egy tervezőnaptár beszerzésén, de bizonytalannak is érzem ezt, mert eddig egy féle naptár jött be: A/5-nél kicsit nagyobb, egy hetes felosztású, lapos kivitel. A napi felosztásúak nekem túlságosan vastagok, illetve marhára zavar, hogy nem látom át az egész hetemet egyben. 

Bőrtáska

Hátizsák vagy oldaltáska, majdhogynem teljesen mindegy, csak elférjen benne az életem, erre már jó ideje vágyom. Viszont a pénzt meg sajnálom rá, mert bőrtáska sajnos nem két fillér.