html

2017/05/28

Apróságok az elmúlt két hónapból

Régen volt bejegyzés, mert őszintén szólva, olykor igénylem, hogy egy kicsit eltűnjek hirtelen. Az elmúlt két hónap is ilyen volt, azt, hogy miért alakult így, nem tudom megmondani, de őszintén szólva jól esett. Alapból szeretném lejjebb faragni a képernyő előtt töltött időmet, és tartalmasabb dolgokkal foglalkozni - meglepő, de ebben a bullet journal nagy segítségemre van - és valószínű, hogy ez is egy előszele volt a dolgoknak. Volt itt sok-sok minden, azonban ez egy rövid összefoglaló lesz az elmúlt két hónap kedvenceiről. 

Könyv
Molyon már örömködtem egy sort, de még mindig igaz, amit írtam: szeretnék beleköltözni Julie Buxbaum Tell me Three Things című könyvébe. (magyarul: Három dolgot mondj). Végtelenül kedves könyv, ami oké, hogy ifjúsági történet, de sokkal többről szól, mint azt egy átlagos YA könyv esetében elmondhatunk. Végtelenül emberiek a szereplők, tele sok-sok hibával, meggondolatlan cselekedetekkel, és talán ettől válik olyan jóvá, hiszen 100%-ig az életről szól, még akkor is, ha Ethan kizárólag Batman pólóban hajlandó megjelenni. Számomra a jóságát leginkább azzal bizonyítja, hogy majdnem két hónap is eltelt azóta, hogy befejeztem, de még mindig ott érzem a mindennapjaimban, mintha a sztori költözött volna belém, nem pedig fordítva.
Szemüveg
Egy szerencsétlen véletlen során a Férj rátérdelt a szemüvegemre, ezért egy újat kellett csináltatni. Szerencsére csak a keretet kellett cseréltetni, a lencséknek nem lett semmi bajuk. Egy apró szépséghiba azért bezavart: a szemüveg papucs-tartója fémből készült, ez meg rendszeresen hozzáér az orrnyergemhez, sebet ejtve a fémallergia miatt. Jelenleg úgy néz ki, mintha alakult volna annyit az a fém rész, hogy ne legyen több seb a jövőben. 

Zene
Ezek tetszettek mostanság a legjobban. 
Lord Huron: The Night We Met - 13 okom volt zene 

Szabadidő
Az elmúlt két hónapban sokat horgoltam, ahhoz képest, hogy mennyi minden más is lekötötte a kapacitásaimat. Készült itt kisállat, babatakaró Ábelnek, rengeteg granny square, termoszzokni és még sok más. (Nem mellesleg @szilvamag kért tőlem egy horgolást, ez még munkálatban van, ámbár hamarosan kész, szóval várhatón bejegyzés is lesz róla, mert nagyobb volumenű dologról van szó.) A teljesség igénye nélkül, az elmúlt időszak horgoltságai. 


A horgolás mellett aktívan vezetem a bullet journal-t. Eredetileg az volt vele a bajom, hogy nem tudtam rendesen személyre szabni, mert minden áron rá akartam erőltetni magamra, hogy vezessek napi/heti/havi/éves nézeteket, és nehezen engedtem el, hogy nekem nem biztos, hogy az a legjobb alkalmazás, amit a többség csinál. Emiatt az első naplónál sok-sok hét kimaradt, mert nem tudtam vele megbirkózni, de 2017-ben sikerült függetlenítenem magam, és teljes mértékben személyre szabtam. Igaz, néha most van, hogy elfelejtek felírni dolgokat - pl egy külön rubrikában vezetem, hogy mikor milyen igeverset olvastam, na, ezt nem mindig sikerül pontosan vezetnem. 
Ami még külön jó, hogy ahhoz képest, mennyire ódzkodtam a tracker használatától, most annál nagyobb hasznomra van, pl az édesség fogyasztás vezetésében. 

+1
Kaptam egy új laptopot. Az előző gépem kilehelte a lelkét. Mondhatni elég nehezen váltam meg tőle. Egyrészt csodálatos volt, másrészt arra volt életemben először 19 éves koromban az első komolyabb kiadásom, harmadrészt, minden egyes ráfordított forintot komoly spórolás előzte meg. Az új gép még okosabb, még szebb, még gyorsabb, munkatársam szavaival élve olyan, mint egy ékszer, de azért így is fáj az elválás.