html

2016/09/10

Egy újabb bögre melegítő, ezúttal koalás kivitelben

Sejtéseim szerint nem sokan szeretünk szombaton dolgozni, de ha kell, nem tudunk ellene mit tenni. Ellenben az a jóság ért, hogy egy hete szombaton két olyan munkatársammal dolgozhattam együtt, akikkel nagyon jóban vagyok, azonban ritkán adatik meg a közös műszak dicsérete. Valami ehhez hasonló beszélgetés zajlott le közöttünk: 
L: - Nézd mit rendeltünk ebay-ről nagyon olcsón. (Telefonon mutat egy "játszóházat" ami kaparófa is egyben a cicájuknak.)
Jucc: Nekem meg most rendeltünk egy horgolótű szettet, napokon belül  megérkezik, várom már, elég sok projektet szeretnék ezzel megvalósítani. 
Zs: Csinálsz majd nekem egyszer egy sálat? Régen volt egy nagyon hosszú sálam, amit nagyon szerettem, de elhagytam egy régi osztálykiránduláson, mert nagyon benyekkentem. 
Jucc: Persze, csinálok. Csak adj fonalat és megoldjuk. 
Zs: Jajj, nagyon köszi, szerzek fonalat... amúgy miket tudsz csinálni? 
(Mutatom neki az Instagramra feltöltött horgolmányokat. A rókás bögremelegítőnél megakad.) 
Zs: Egy ilyet mennyi idő alatt csinálsz meg? 
Jucc: Hát, ha vastagabb a fonal, akkor max egy hét, mert úgy nem olyan szüttyögős, lehet vele haladni. 
Zs: Akkor jövő hét végére tudnál egyet csinálni? Mondjuk koalásat? 
Jucc. Sose csináltam még koalafejet, de megpróbálom. 


Ahogy munka után hazaértem, Pinteresten szétnéztem horgolt koala ügyben, majd 4 Smallville alatt elkészült a koala feje. Pár nappal később elmentünk még gombot és fonalat venni, és két kérés volt még a kolléga úrtól: ha megoldható, akkor a barátnője becenevét varrjam fel, és egy eukaliptuszlevelet is horgoljak pluszban és eszkábáljam fel a bögremelegítőre. 

A koala feje.

Poco (igen, rövid o-val) és a megálmodott eukaliptusz levél.

Próbáltam neten elérhető eukaliptusz levél mintát keresni, de olyat, ami tetszene nem találtam, és többféle levélformát találtam a témában, így horgoltam egyet megérzés alapján. Hála Istennek az ajándékozónak és az ajándékozottnak is tetszett, így én is elégedett vagyok a végeredménnyel. Miközben a különböző részeket csináltam (koala, a rózsaszín bögrefedő, becenév felvarrás) elküldtem a fázisfotókat Zs-nek, hogy jelezze, ha valami nem tetszene és módosítsam, de végül nem került ilyenre sor. A legnehezebb rész a felirat része volt, 5 alkalommal biztos visszabontottam. 

A rendelt szett és a horgolótű, amit használtam a készítéskor.
(Sajnos a képek minősége nem lett az igazi, mert este későn készült el az egész, aztán reggel meg korán mentem dolgozni, és a fényviszonyok nem voltak az igaziak. De mindenképpen meg akartam örökíteni és megmutatni a blogon. Szóval muszáj a filter alkalmazása.)