html

2014/01/21

Citromos muffin eperlekvárral

Vendégváró vasárnapot tartottunk, melynek különlegessége, hogy az ebédhez tartozó sütit kép alapján igyekeztünk megvalósítani (kicsit nehezen olvasható a leírás). Természetesen a képen feltüntették a hozzávalókat, azonban volt olyan összetevő, amit kicseréltünk, bizonyos mennyiségeket pedig lecsökkentettünk, ráadásul egy kis kiegészítést is eszközöltünk. Az eredmény: eddigi legfinomabb muffin, amit "pályafutásunk" során megvalósítottunk. 

Hozzávalók: 2 bögre liszt, 1,5 teáskanál sütőpor, fél teáskanál só, 1,5 bögre cukor, egy csomag vaj (100 g), 4 tojás, 3/4 bögre natúr joghurt, 1 nagy citrom leve + reszelt héj, és eperlekvár. 

Elkészítés: Liszt + sütőpor + só: összekevered egy tálban. 
Cukor + vaj: egy másik tálban egyenletesen elkevered. 
A lisztbe beleütöd a négy tojást, és hozzákevered a joghurtot, a cukros-vajas keveréket, végül a citromlevet és a citrom héját. Nekünk kicsit híg lett a tészta a citromlétől, ezért hozzáadtunk még egy evőkanál lisztet a masszához. Ezután kezdődik a rétegezés (természetesen miután kivajaztuk a muffinformát). Egy kis tészta, rá egy kanál lekvár, majd megint egy adag tészta. 
Sülés után vaníliáscukros habtejszínpamacsokkal díszítettük a sütiket. (mintha egy kis kalap lenne a tetején :))