html

2017/01/01

2016 számokban

A korábbi években mindig készítettem egy részletes összefoglalót az aktuális év olvasmányairól. Idén sem lesz ez másként, de azért egy kicsit mégis, mert kevésbé lesz aprólékos és csak a legeket emelem ki.1, Összesen 115 könyvbe kezdtem bele, ebből 113-t olvastam el ténylegesen. 
2, A tavalyi évhez hasonlóan a színező tovább csúszik a következő évbe. 
3, Tíz képregényt olvastam 2016-ban. 
4, A Reading Challenge-t sajnos idén sem tudtam befejezni. 40 kategóriából 34-et teljesítettem. 
5, Idegen nyelven 13 könyvet olvastam. 
6, Ez a sok-sok elolvasott sztori kb 39000 oldalnak felel meg. 
7, Két sorozatot teljesen újraolvastam (SzJG, Időtlen szerelem), a Harry Potter sorozat utolsó kötetét valamint két másik történetet. 
8, Hangoskönyvek tekintetében 5 történetet tettem magamévá. 
9, Ez az első olyan év, amikor nagyon nem vagyok elégedett az olvasmányaimmal. 


Sokat gondolkodtam az elmúlt hetekben azon, hogy mi a bajom, és végül arra jutottam, hogy olyannyira leterhel a munkám napközben, hogy mikor hazaérek, már nincs kedvem, energiám, türelmem meg aztán végképp nincs ahhoz, hogy valami komolyabb, mondhatni mélyebb mondanivalójú könyvet olvassak. Ezért is van az, hogy az elmúlt két évben főként lagymatag YA sztorikat olvastam számos esetben. Nem mondom, hogy nem szeretem ezeket a történeteket, mert bizonyos mennyiségben fogyaszthatónak találom őket, és akad köztük olyan sztori, amit kifejezetten jónak tartok, azonban nem abban a tetemes mennyiségben, ahogy az előző években válogatás nélkül fogyasztottam őket. Sokszor éreztem már, hogy megcsömörlöttem ezektől a regényektől, de ettől függetlenül továbbra is válogatás nélkül olvastam őket, mert ezek azok a sztorik, amik kis energiabefektetés nélkül is garantálják az olvasónak az élményt. Az már megint más kérdés, hogy nem mindig mondható pozitívnak, de ez egy másik megközelítés. A jövőre nézve tudatosabban szeretném megválogatnia z olvasmányaimat és nem csak elolvasni mindent a vakvilágból. Szívesebben megismernék számomra még ismeretlen műfajokat, ajánlásokat pedig mindig szívesen fogadok, hogy kimoccanjak a komfortzónámból. :)


Kedvenc olvasmányok
- Graeme Simsion: A Rosie projekt 
- Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek 
- Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó 
- Kerstin Gier: Silber - Az álmok első könyve 
- Bálint Ágnes: Frakk, a macskák réme 
- Gayle Forman: Itt voltam 
- Sarah Andersen: Felnőni kiábrándító
- Matthew Quick: Napos oldal 

Legjobb sorozat
Böszörményi Gyula: Ambrózy báró esetei

Legjobb hangoskönyv
Bálint Ágnes: Frakk, a macskák réme
Felolvassa: Zsurzs Kati

Nektek mik voltak idén a kedvenceitek?