html

2013/12/08

"A világ leggusztusosabb melegszendvicse..."

... legalábbis ezzel a névvel híresült el az a bizonyos melegszendvics, aminek a képesített verziójában 1 kg kenyér tetejét bevagdossák, a bevagdalt részekbe pedig sajtszeleteket tömködtek. Innen jött az ötlet, ha már vendéget várunk, várjuk olyan étellel, amivel korábban kis eséllyel találkozhatott. Kicsit változtattunk az eredeti verzión, főleg, miután megtaláltuk az angol megfelelőjét. (: 

Szóval, vendégváró pénteket tartottunk, hetek óta ment a huzavona, hogy mikor és hogyan is valósítsuk meg a találkozást. Na és persze, ha "házhoz jön", mi legyen az ennivaló. Gyors brainstorming után jött az ötlet, hogy legyen ez a "Szétszedhető melegszendvics" az este különlegessége.

Szükséges kellékek: éles kés, alufólia 

Hozzávalók: kenyér (fél kg-ből valósítottuk meg a vacsorát 3 főnek), két teáskanál szezámmag, trappitasajt szeletek kb 3 dkg, fél bögre olvasztott vaj/margarin, csemegehagyma (ízlés szerint), sonkaszeletkék (ízlés szerint)

A kenyeret beirdaljuk, sajtszeletekkel és sonkaszeletekkel megtömködjük keresztben és hosszában vegyesen. Az olvasztott vajba/margarinba belekavarjuk a felvágott hagymát és a szezámmagokat, és mindezt ráöntjük a kenyér tetejére. Beletekerjük alufóliába, kb 15 percig sütjük 180°-on, majd kivesszük, kicsomagoljuk és visszatesszük kb 10 percre. Akkor jó, ha a sajt megolvad, és a teteje is ropogóssá válik a kenyérnek. A paradicsom kiváló ízfokozó mellé.