html

2016/02/20

Juharszirupos keksz

Még az esküvőnkre kaptunk Kanadából egyik kedves barátjától egy nagy bödönnyi amisoktól vásárolt juharszirupot. Amint megkaptuk, leteszteltük egy nagy adag amerikai palacsintán, de őszintén szólva neki és már túl töménynek bizonyult - nem mellesleg a tökélyre fejlesztett amerikai palacsintám se lett olyan, mint ahogy az lenni szokott. Mostanában meg szinte minden hétvégén sütök valami kekszfélét, így gondoltam egy merészet, hátha bele tudom építeni a juharszirupot a lisztes mutyiba úgy, hogy az még fogyasztható is legyen. És az eredmény? A széle kellemesen ropogós, a közepe pedig omlós. Omnomnomnom.  

Hozzávalók: 1,5 kocka vaj (100gr + 50 gr), 3/4 bögre cukor, 1 tojás, 3/4 bögre juharszirup, 1 zacskó vaníliás cukor, 2,5 bögre liszt, 2 teáskanál szódabikarbóna, fél teáskanál só 

Elkészítés: A vajat és a cukrot simára keverem. Hozzáadom a felvert tojást, a juharszirupot valamint a vaníliás cukkert is. Jó alaposan elkeverem az egészet. Egy másik tálban elkeverem a lisztet, a sóval és a szódabikarbónával, és ehhez hozzáadjuk a juharszirupos egyveleget és elkevergetjük. A tepsit sütőpapírral kibéleltem, és diónyi golyókat helyeztem a papírra két kanál segítségével. (Formázni nem kell ezeket a golyókat, mert a szódabikarbóna miatt úgyis kilapulnak.) Kb 12-15 perc alatt sülnek meg az előmelegített sütőben, nekem 3 tepsinyi adag lett belőle. nek és a "tesztalany" munkatársaimnak nagy kedvence lett ez a keksz.