html

2012/12/11

Megfordítva


Avagy próbálkozzunk a Ki vagyok én? című bejegyzés megfordításával.

Nem vagyok olyan erős, stabil és jó,mint amilyennek sokan látnak és gondolnak. Próbálok az lenni, de látom, hogy ez egyedül nem megy. 
Félelmetes dolog belegondolni, mennyire nem is ismerlek, közben előszeretettel hangoztatom: jól tudom ki vagy. Pedig ez fordítva igaz: pontosan tudod, hogy én ki vagyok. Rólam, ez már kevésbé mondható el. Részleges pillanatképekből próbálom összerakni mindazt, aki vagy, de ez valójában édeskevés.
Tudod, ha leülök, ha felállok, ha a buszra rohanok, vagy amikor széjjel szakadok a terhek alatt, és közben megfeledkezem mindarról, ami fontos. Rólad és másokról egyaránt. Pedig a teherelosztás nem erről szól, hiszen, Te magad kéred, hogy adjam neked mindazt, ami nehéz. De önző módon megtartom magamnak, hiszen én jól tudom, mi a terved velem. Vagy nem.*
Képes vagyok csukott szemekkel, vagy éppen felemelt kezekkel énekelni, hogy Úr vagy szívemben, a lélegzetemben, aztán a következő pillanatban ráeszmélek, hogy csak részlegesen veszek levegőt. Olykor már fuldoklok a fájdalomtól, elnyújtom a kilégzést, és csak kapkodva szedem az éltető oxigént.
Tudom, hogy vigyázva kíséred minden mozzanatom, de pillanatok tört része elég ahhoz, hogy megfeledkezzek minderről, mikor tetőtől talpig átjár az indulat. Akárcsak pár nappal ezelőtt. Látod hibáimat, jól ismered őket - részben - én is tisztában vagyok velük, de mégis elég egy másodpercnyi pillanat és rögtön elbizakodottá válok. Olykor elég egy röpke dicséret és rögtön elhiszem, hogy pallérozott elmém minden csoporttársamnál jobban kimunkált, nálamnál senki sem lehet olvasottabb, de ez a kép azonnal rostjaira szakad, ahogy rádöbbenek: nem csak nekem lehet igazam. Nehéz elfogadni, küzdök is vele(d) nap-nap után. Szeretnék tőled függni, ha már te értem függtél! 
Vágyom rá, hogy Te légy mindenem, és ne csak a saját hülyeségeimre támaszkodjak, de kénytelen vagyok elfogadni, hogy a legnagyobb akadályt mégiscsak én jelentem. 
Nem. Adom. Fel. 

*Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az Úr. - Békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek. 
Jeremiás 29,11

Jason Mraz - I Won't Give Up