html

2013/11/17

muffinmániákus

A helyzet az, hogy az utóbbi időben előszeretettel sütök. Pontosabban az elmúlt egy évben. Valójában képtelenségnek tartottam még az ötletet is, hogy valaha megtanuljak sütni. Poénból nem egyszer elsütöttem barátnőimnek, hogy ha majd férjhez megyek, az első hónapban rántottán és pirítóson fogunk élni. Olykor meglepetésként akár tükörtojás is szóba jöhet.
Aztán jött a felismerés, több szólamban. Nem mondom, hogy kiválónak minősítenének a konyhaművészeti ismereteket tekintve, de kísérletező kedvem megingathatatlan. Történetesen a legutóbbi ügyködés így hangzik: Vaníliás-citromos muffin.

Hozzávalók: 1 tojás, 10 dkg cukor, 4 dkg vaj (plusz egy kicsi a forma kivajazásához), 15 dkg liszt, 1 citrom reszelt héja, 5-6 evőkanál natúr joghurt, fél tasak sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés: A cukrot és a vajat egyenletesen elkeverjük. Ebbe a masszába üssük bele a tojás, és a további hozzávalókkal (liszt, sütőpor, vaníliás cukor, natúr joghurt, és a citrom reszelt héja) elkeverjük. A sütőt célszerű előmelegíteni kb 180 fokra. A muffinformákat bélelhetjük papírral, valamint vajjal is kikenhetjük. Megtöltjük a formákat, majd kb 15 perc alatt készre sütjük. Fogpiszkáló-próba a lelke mindennek.
(Kipróbáltuk porcukorral meghintve, de szerintem elnyomta a citromos ízét a sütinek.)
Tejet kortyolgatva még finomabb!