
Hozzávalók: 2 bögre liszt, 1,5 csomag sütőpor, 1 teáskanál só, kb 1 bögre cukor, ami 2 csomag vaníliás cukorral van vegyítve, 1 csomag (100 g) Mesés vaj, 1 doboz Zott Natura Greek Style natúr joghurt, kb 5 ek tej, 1 nagy citrom leve és a reszelt héj, Erdei gyümölcsös lekvár
Elkészítés:
- Só + liszt + sütőpor => összekeverjük egy tálban.
- Cukor + vaj => habosra keverjük egy másik tálban.
- A lisztes keverékhez hozzáadjuk a tojásokat a natúr joghurtot, a tejet, a cukros-vajas keveréket és a citrom levét a reszelt héjjal együtt. (Ha nem érzed jó állagúnak a tésztát, adj hozzá egy kicsi lisztet.) Innen indul a rétegezés: sok massza a forma aljába, majd a közepébe egy pici lekvár, aztán megint egy kis tészta. kb háromnegyedig legyenek a formák - ezt az instrukciót első alkalommal tartottam be. Illetve tévedés ne essék: ebből a mennyiségből 20 - 22 db muffin készül.
Nem mellesleg életemben először sütöttem szilikonformában és nagyon meg vagyok elégedve vele. Kb fél éve az otthoni tesco-ban elmentem a kiárusítós polc mellett, amikor is megláttam vágyaim netovábbját: Egy csomagolásban 3 féle Lipton tea (Epres muffin, Áfonyás muffin és Erdei gyümölcsös) ízesítéssel voltak leakciózva a teák, és e mellé még adtak 6 db szilikon muffinformát, mindezt 500 Ft-ért. Hülye lettem volna ott hagyni. Egyedül azt bánom, hogy nem két dobozzal vettem, így lenne egy teljes kollekcióm.