html

2016/07/24

Insta kedvencek

Egy olyan kép-fanatikusnak, mint amilyen jómagam is vagyok, az Instagram egy csodálatos fejlesztés... meg minden olyan oldal, ami történetesen kép-központú (Pinterest, Tumblr... etc.).  Igazi motivációs kuckót biztosítanak nekem ezek az oldalak. Nagyon sok inspirációt gyűjtök ezeken a felületeken, és igyekszem minél inkább rendszerezetten elraktározni a jóságokat, amiket a jövőben szeretnék megvalósítani. Leginkább a közeli - vagy éppen a távoli ismerőseim vannak fókuszban a követésnél, azonban a tematikus oldalak (pl. kreatívkodós) a kedvenceim, és ezek közül szeretném megmutatni a számomra legjobbakat. 

A cuki: Hodge Huffington

A süni, aki valójában vámpírnak képzeli magát. Jobb kifejezés nincs rá, mint hogy botrányosan aranyos


A bringás: ihavethisthingwithbikes

Bicikli, canga, kerékpár... bármerre, amerre csak nézek. Teljesen betompulok, ha meglátok egy újabb biciklis képet a profilban. Kedvem támad újra nekiindulni a városnak, pedig amikor a hídon hajtok fel, nem éppen ez a gondolat fogan meg bennem. 

Az a pohártartó... 

A bullet journalista: Roz

Csupa-csupa jóság a naplózás legújabb fajtájából. Nagyon tetszik, amilyen stílusban vezeti a naplóját, illetve az, ahogy jelzi a jelenlegi olvasásait.


A horgoló srácok: Boys & Bunting

Szimpatikus úriemberek, akik már a horgolt csokros ötletükkel megnyertek maguknak.


Más kedvencek még
- @barbivarr: az a csodás táskás-varrós blog!
- @bernuskaa: süti-süti hátán!
- @littlebookworming: egy book nerd a javából.
- @hotdudesreading: az olvasó férfiak veszélyesek!
- @nusigirl: utazó.
- @noeltheartist: minimalista művészet és tetkók.
- @annenascn: utazó szolgáló és polaroid emlék-képek.

2016/07/20

Fánk füzér

Említettem már, hogy szeretek ajándékot/meglepetést készíteni? Csak kb kismilliószor. Nemrég találkoztam barátnémmel és rádöbbenve, hogy milyen gyorsan telik az idő - pár hete, még nagyon nem ekkora volt a pocakja - megálmodtam, hogy akarok valami olyat csinálni nekik, amit a babakocsiban tudnak hasznosítani. Rövid tanakodás után arra jutottam, hogy az a füzér, amin mindenféle kisállatok csüngnek, az pont olyan, amit én is meg tudok otthon valósítani horgolás útján. Viszont szerintem elég uncsi, hogy a babakocsik többségéből ezek az állatkák lógnak ki, miért ne lehetne valami másra lecserélni? Éppen youtube-n láttam ezeknek a fánkoknak a tutorial videóját, és tudtam: ez lesz a tuti! Az első tesztalanyt megkapta fánk mániás munkatársam, aztán jöhetett a többi. 


A kisebb méretűekkel eléggé meggyűlt a bajom a középrész összevarrásánál mondhatni, elég kicsi a lyuk, hogy lássam, hova is szúrom pontosan a tűt. Eredetileg 5 fánkot terveztem a füzérre: két kicsit fehér mázzal, két nagyobbat rózsaszín mázasan, meg egy nagyot, szintén fehér mázzal, de ez a nagy már eléggé lehúzza a súlyát, így maradtam a 4-nél. 





Ami kell hozzá: 
- horgolótű
- (jelen esetben) 3 fajta, azonos vastagságú színű fonál 
- natúr fagyöngyök 
- ecset a gyöngyök festéséhez 
- 2 db függönycsipesz 
- kerek gumi 
- tömőanyag a fánkokhoz (én maradék fonalvégeket használtam)
+1: Zonyika, aki minden vásárlással kapcsolatos kérdésemre tudja a választ! ♡

A gyöngyöket úgy festettem meg, hogy felfűztem egy fonálra, így könnyen tudtam körbeforgatni is a gyöngyszemeket. Így kivételesen nem is lett annyira festékes a kezem. :) 





2016/07/08

Visszanézős #12

Biztos az a legnagyobb baj, hogy öregszem, de kb. semmire nem emlékszem június hónapból azon túl, hogy meleg volt. Hopp de, mégis van valami: 

- Már több, mint egy hónapja biciklivel gurulok körbe a városon, és mikor hazaérek délutánonként, nincs bennem a sürgető érzés, hogy aludjak. Csodálatos érzés, nekem elhihetitek. 
- Sokat olvastam, és kreatívkodtam, most benne vagyok egy ajándék-projektben - erről tervezek írni bejegyzést, amint elkészülök. 
- Horgoltam sokat.
- Végre megkaptuk az esküvős képeinket, nagyon vártam már őket. 
- Megszereztem szinkronosan gyerekkori kedvenc mesesorozatomat (A titokzatos aranyvárosok) és most szabadidőmben azt nézem. 
- Túl vagyok a Reading Challenge több, mint felén és leginkább felfedeztem egy csomó zenét. Igazából jobbnál-jobb nóták másztak elém, ezek pedig a kedvenceim:


MARGARET ISLAND & JUMODADDY FEAT. FELCSER MÁTÉ - FESZT SZERELEM




Magic! - Rude 




Jason Gray - Sparrows




Skillet - Stars



Christina Grimmie - Tell my Mama
(a tragédia előtt pár héttel fedeztem fel őt...) 






2016/07/02

Olvasásaim #12

A hónap első fele egészen kellemesen alakult olvasás tekintetében, de miután beütött a gatyarohasztó dögmeleg - igen, borzasztóan nehezen viselem nyavalygás-mentesen a nyarat - azóta nincs kedvem nagyon olvasni. Leginkább csak feküdnék naphosszat és előre behűtött, vagy jégkockákkal dúsított frissítőket kortyolgatnék. De egy jó kis hűs gyümölcslevest is szívesen fogadok, ha már itt tartunk. 

Befejeztem

Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 11. – A hercegnő férjhez megy
Tavi Kata: Táncvarázs
Katie McGarry: Dare you to – Aki mer, az nyer
Katie McGarry: Crash into you – Szívkarambol
Dennis Lehane: Viharsziget



Az a legnagyobb bajom a júniusi olvasmányaimmal, hogy egyik se volt több, mint átlagos. Nem kötött le igazán a történet, nem nagyon tudtam együtt érezni a problémáikkal, így leginkább felesleges szócséplésnek csapódott le végül az egész. Pedig mennyire nagyon szerettem A neveletlen hercegnő naplóit, ifjonckorom meghatározói, meg egyébként is, akit a legpozitívabbnak tartottam a sorozatban, már az se olyan karakter, mint ahogy az a fejemben él. Isten veled, Michael Moscovitz! Szomorú, de tény, hogy ezt a kötetet inkább elfelejtem, mint hogy eszembe újraolvasni a teljes sorozat kiegészítéseként. 

Leginkább a Viharszigettől vártam a katartikus megmozdulást, de ebben az esetben is él, hogy ne nézd meg filmen, mielőtt elolvasnád, mert évekig kísérteni fog. És tényleg. Akárhogy olvastam, egyre csak a film ment a fejemben, képtelen voltam attól az élménytől elszakítani ezt a kategóriát, így maradt egy sztori, ami jobb is lehetne, ha! De sajnos ott van az a ha. A másik három sztoriról pedig egy szóban írnék összefoglalót, ami mind a hármat lefedi: átlagos. 

Júliusban befejezem

Holly Smale: A lány, akit soha senki nem vett észre

Legújabb félreolvasásaim

Időről-időre összegyűjtögetem az aktuális félreolvasásaim, mert rendszerint jót derülök rajtuk, és már jó régen volt ilyen jellegű bejegyzés. Egy rövidített lista a több tucat közül. 

Marcalváros -> Malacváros

Rózsabokor -> Rozsdabokor

Vandálok -> Vadállatok

Kipaterolna -> Kitaperolna

Befüvesített -> Befőttesüveg

A tegnap már fénykép. A ma a te objektíved. A holnap képe attól függ, mit fog be a látószöged. -> A tegnap már fénykép. A ma a te objektíved. A holnap képe attól függ, mikor fogod be a látószöged.

Bíborpirosra gyúlt -> Bipolárisra gyúlt

Telefonzsinóros -> Teflonzsinóros

Félliteres kóla -> Filteres kóla

Nyomtatószolgáltatás -> Nyomasztó szolgáltatás

Kötélkordon -> Koktélkordon 

Kacskaringós út -> Macskakaringós 

forrás: pinterest.com